dragaicarosie@yahoo.com
Bucuresti, RO
Follow us on instagram
[contact-form-7 404 "Not Found"]
despre SECTIUNEA SHOP

Dragaica Rosie este un proiect de amploare, care se auto-sustine si sustine colectia de port traditional romanesc vechi, si nu are puterea sa tina toata piesele pe care le iubeste.

Sectiunea Shop s-a format din necesitatea de a exista  un instrument de reinoire indispensabil in orice colectie privata. Toate piesele propuse pentru vanzare, sunt o foarte mica parte din colectia principala, trimise spre a fi purtate sau expuse (in functie de vechime si de stare, dupa cum specificam). Toate elementele propuse spre vanzare au o vechime considerabila, intre 60 si 90 de ani, pe care si-o arata sau nu, in functie de cum au trecut anii. Ele au fost cusute de mana, preponderent pe panza sau tesaturi realizate in casa, pe teritoriul Romaniei, dupa anii 1900 (rareori avem si piese mai vechi de atat).

Piesele de costum traditional romanesc, sunt piese vechi, care au trecut printr un proces lung: au fost cautate prin targuri si case, achizitionate, curatate profesional, restaurate, sau le-a fost reinstaurata integritatea. Si la final au fost inventariate, cercetate, fotografiate… imortalizate.

Nu avem piese duplicat, ideea de duplicat contrazicand exact ideea proiectului din care au facut parte, de a alcatui o cat mai vasta baza de cercetare. Valoarea pieselor nu este doar valoarea acestora luata in parte, cat si o valoare adaugata, data de valoarea ansamblului costumului ca intreg. Multe din costumele complete au fost re-intregite, la capatul acestui efort de a cauta si aduna laolata piese datand din acceeasi perioada si apartinand aceleiasi zone.

Piese le re-dam in prezent lumii din diverse motive: fie pentru ca mai au surori similare pe care le pastram, fie pentru ca sunt piese sau costume deja fotografiate si cercetate, sau pentru ca nu mai fac parte din expozitiile la care lucram. Costumul traditional romanesc este o entitate care a fost transmisa din generatie in generatie sau reprodusa, o entitate care nu sta pe loc, si noi nu o vom tine pe loc.

Sectiunea shop, este o parte cu o dinamica aparte, cu piese mai multe, cand ne refacem inventarul expozitiilor. Nu avem o data fixa de alimentare a magazinului sau un scop in a face vanzare. Ne bucuram cand piesele ingrijite de noi ajung in alte case.

 

copyright CULTURE RESERVE 2017