dragaicarosie@yahoo.com
Bucuresti, RO
Follow us on instagram
[contact-form-7 404 "Not Found"]

News from the front – inceputurile unui BLOG

News de pe front  ar fi trebuit sa intitulam sectiunea BLOG, care descrie luptele cu care ne confruntam incercand sa datam, sa incadram etnografic, sa refacem  piesele, sa re-dam integritatea costumelor complete, sa le descoperim povestile prin care au trecut.

Dincolo de partea efectiv de cercetare, fiecare dintre piese vine cu povestea ei, de la mic la mare, o poveste rareori in fotografii, o poveste scrisa in pete si rupturi si interventii.

Unele piese sunt doar o mare surpriza, fara sa stim nimic despre ele, ajungand prin posta, poate chiar fara sa le vedem inainte, achizitionate auzind doar o legenda despre o camasa foarte veche care cauta stapan. Alte camasi vin cu povestile triste ale locurilor abandonate, caselor parasite. Alte lucruri vin fara sa stie lumea  ce sunt sau cum se purtau, din locuri in care s-au uitat traditiile si copii au plecat. Cateva lucruri vin cu povestea si fotografia celor care le a purtat… lucruri aparent noi, dupa ce au stat o vesnicie intr-o lada, asteptand sa fie scoase la biserica doar in zi de sarbatoare.

Povestile noastre sunt dedicate insa pieselor pe care le rod soarecii, le uda apa care curge prin poduri, pieselor care plang cand vin la noi, si noi cu ele.

Dincolo de toate, la noi ajung  semne ale celor ce le-au scris, credinte ale celor ce le-au crezut, energii ale pragurilor ce le-au trecut oamenii camesilor,… semne ale timpului care le-a facut uitate sau celebre… semne ale generatiilor care le-au imbracat si si-au pus la adapost sufletul in camesi.

…timp insemnat in panza… asta povestim

 

ar fi fost mai corect sa antedatam… septembrie 2015

 

NO COMMENTS

POST A COMMENT